Allereerst natuurlijk iedereen die dit leest (hoi Alita!) een heeeel gelukkig nieuwjaar en dat al jullie dromen uit mogen komen!
Op mijn verjaardag serveerde ik mijn gebruikelijke tomatensoep. Er is een tijd geweest dat ik dacht dat men deze soep zat zou zijn en ik dus eens lekkere kippensoep op tafel zette. De reacties waren verschillend, van: hé geen tomatensoep? tot: wat maak je me nou! GEEN TOMATENSOEP!!! Dus weet ik inmiddels beter.
Jaaaaaren geleden, toen ik nog niet eens in de buurt van de 30 was en me dan ook nog helemáál niet druk maakte over de 40, zijn wij met een groep korfbalvrienden een weekend naar een toernooi geweest. We gingen eten bij een pizzeria in Almelo en daar at ik de heerlijkste tomatensoep ooit! Deze ben ik thuis gaan namaken (tenminste, voor zover ik me de smaak kon herinneren). En ik kan zeggen: het is leuk gelukt.
Hierbij dan het recept, zodat jullie ook met deze heerlijke soep kunnen pronken!!
Men neme (voor zeker 10 eters):
Olijfolie om in te fruiten
2 blikken gepelde tomaten
2 gesnipperde uien
2 tenen knoflook (of meer, als je dat lekker vindt), geperst
2 bakjes geroosterde pijnboompitten
ongveer 100 gram groene pesto
200 ml crème fraîche
3 zakken "romige tomatensoep"zonder vermicelli of balletjes: In die van Unox zit vleesbouillon, in die van AH niet, deze is volgens mij geschikt voor vegetariërs
Staafmixer
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook, voeg de tomaten (met sap) toe en laat even koken.
Dan het vuur uitzetten, pijnboompitten toevoegen en de staafmixer erop zetten tot het een romige schuimige massa is geworden (spettert wel, bij mij althans...)
Als dit gedaan is, pan weer op het vuur en de soep toevoegen. Langzaam en roerend aan de kook brengen. als het kookt, de pesto en de crème fraîche erdoor roeren, even laten doorwarmen en....
smullen maar!!
Veel plezier!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten